Blogg

Litt om hverdagen på Navjord

27.Mai

Tiden flyr, og det har vær masse å gjøre den siste tiden. I tillegg har man jo ikke så lyst til å sitte foran pc'n når sola skinner og det er godvær ute. Det har vært klargjøring av beiter og en del rideturer. Vi har vært i campingvogna i Storvik, et paradis når det er godvær. SUP-brettet vi kjøpte i fjor er endelig tatt i bruk og det var veldig artig å prøve. Mestret det ganske godt selv om det ble et par fall ned i havet, men det hører jo med. Jeg har også laget en del utemøbler, tre stoler, en benk og et bord til å ha hjemme. Har laget to stoler som jeg har solgt. Og etterspørselen etter flere er der, så det er bare å hive seg i snekringa igjen. Fra den 16. til 17. mai overnattet vi på Wood hotell i Bodø. Fanastisk utsikt, og veldig bra med basseng på toppen! Fint hotell! Legger ved litt bilder av diverse som har skjedd den siste tiden.

1. og 2. Mai
Sykletur rundt Savjord med Aamaq. Han skal være her mens eieren er på ferie. Aamaq er en Alaska husky på snart 7 år, kjempefin hund!
(Trykk på bildene for full størrelse.)

30.April
Ridetime i dag. Turen gikk til Forsmoen på Eiterjord. Nydelig vær :)  
(Trykk på bildene for full størrelse.)

25.April
Endelig er byggegjerdene som fungerte som skillevegg fjernet, og Wilbert kan gå sammen med Polly og Sonja. Jeg tok først å satte grima på, etter litt plunder, han er ikke vant med å ta den av og på, så jeg brukte vel en halvtime på å få det til. Lamaene er kjapp i bevegelsene og hodet ville bare ikke ha den grima på. Så tok jeg han i leietau ut til Polly og Sonja, og denne gangen løp de ikke unna, men kom til Wilbert og ville hilse på. Jeg lot han gå litt rundt sammen med dem og fant fort ut at dette går jo bare bra. Så da løsnet jeg leietauet og lot han gå fritt sammen med dem. Det går bare fint og alle er gode venner. Det varmer et lamamammahjerte. :)   
(Trykk på bildene for full størrelse.)

23.April
Ridetur med elev i dag. Turen gikk opp skogsveien på Navjord. En del vind i dag, men i lia var det lunt.  
(Trykk på bildene for full størrelse.)

21.April
I helga var vi i Storvik i campingvogna. Et nydelig vær og nesten vindstille. Ligger lunt til inne i vika der, så lenge vinden ikke kommer direkte inn fra havet. Vi prøvde å fiske litt, men ikke noe å få. Vanskelig å fiske da det var lavvann på ettermiddagen. Ellers så grillet vi og bare kosa oss. En tur til Ørnes be det også. Det er full rulle på campingen i Storvik og nesten alle fastplassene er solgt. Er veldig glad for at vi bestemte oss i fjor. Nå har Roy planer om og utvide med flere fastplasser. Venter bare på at kommunen skal få behandlet ferdig. 
(Trykk på bildene for full størrelse.)

16.April
Ridetur med elev i dag. Turen gikk til Savjord, nydelig vær og nesten vindstille. Eleven fikk prøve å ri galopp noen ganger, og det gikk kjempefint. 
(Trykk på bildene for full størrelse.)

14.April
Salten Pitesamiske forening arrangerte treff på Forslilåven i Tollådal. Der kunne du prøve ut diverse Duodji og annet håndarbeid. Jeg fikk prøve meg på veving av belte. Det ble servert kaffe og kaker. En veldig trivelig stund, og jeg kommer garantert til å bli med på flere treff. Nå har jeg jo også lovet å melde meg inn i foreningen. 
15. April
I ettermiddag/kveld ble det en ridetur til Moldjord. Pola hadde lyst til å vise hestene frem til Oldemoren som er på sykehjemmet. Det ble en veldig trivelig tur, og både mor, bestemor og oldemor fikk se hestene. Vi ble også filmet av en av personalet og hun fikk samtykke til å legge det ut på facebook. Tussi og Elias måtte jo selvsagt gjødsle litt utenfor der, men jeg fikk både poser og hansker for å plukke det opp. Mammaen til Pola fikk prøve å sitte på Elias. 
(Trykk på bildene for full størrelse.)

9.April
Ridetime i ettermiddag. Turen gikk til Savjord i strålende solskinn og 12 grader. Elias oppførte seg fint i dag og eleven fikk prøve litt trav og galopp, det gikk kjempebra! (Trykk på bildene for full størrelse.)

6.April
Ridetur til Storjord i lag med Kent. Et nydelig vær, fint å ri Savjordveien sånn at hestene får løpe litt. 
7. April
Ridetur med Pola i dag, blåste og var litt nedbør, så vi valgte skogsveien opp Navjordlia. Litt lunere der, fint å ri i hardt skuterspor. Hadde boots på hestene da det var litt glatt.  Vi red hele veien opp, nesten til enden av veien. (Trykk på bildene for full størrelse.)

2.April
Ridetime med ny elev i dag, strålende solskinn, men en kald vind. Turen gikk litt rundt omkring et jorde vi leier nede ved elven. Elias roter litt rundt på egen hånd, så det kreves en bestemt rytter. Men han oppførte seg ganske bra i dag og hørte sånn passelig godt etter :) Det er den eneste utfordringen med han, at han gjør litt som han vil og som det passer han. Men så snart han forstår at rytteren er sjefen er han en grei kar.

Åpen dag.
Påske, og vi arrangerte Åpen dag søndag 31. mars. Værgudene var med oss, det var solskinn og nesten vindstille. Det kom mye folk innom, og vi fikk mange tilbakemeldinger på hvor bra det er at vi arrangerer slike dager. Det er utrolig hyggelig å høre. Litt vanskelig å få snakket med alle som kommer da det blir rimelig hektisk med leieturer med hestene. Men håper alle koste seg og kommer tilbake neste gang vi har Åpen dag. Store og små fikk prøve å ri litt på Tussi og Elias. Lamaene hadde vi denne gangen satt inn i hesteboksene sånn at folk kunne få hilse på de. Vi koka svartkjelen og grillet pølser. Påskeharen hadde vært her kvelden før, og lagt litt sjokoladeegg og godis rundt omkring. Ungene fikk lete litt, og alle fant hver sin godtepose. Tusen takk til alle dere som kom! 
 (Trykk på bildene for full størrelse.)

Nytt familiemedlem!
Jeg har lenge vært i tanker om å få tak i et lamaføll, eller leie en hingst for å se om Polly eller Sonja kunne bli drektig. Nå har jo Sonja en del problemer med tennene, så det er kanskje ikke så lurt å prøve å sette føll på henne. Er jo også usikker på hvor lenge vi kan ha henne. Skulle Polly bli alene, var jo valget enkelt. Vi må skaffe en lama til. Lamaer er flokkdyr og skal ikke holdes alene. Å kvitte meg med begge er uaktuelt. 
Fikk en tips fra en kjenning om en lamahingst som bodde på Vega. Jeg var i tenkeboksen en liten stund. Men så bestemte jeg meg, vi kjøper Wilbert! Fredag 22. mars dro vi til Vega for å hente han. Wilbert er 5 år, leietam, men litt utfordrene å fange inn å sette grime på. Dette jobber vi med, og han blir nok fort vant til det. Så snart jeg har han i leietau er han rolig og går fint. Nå er Wilbert kommet til sitt nye hjem. Han har vært løs i samme gjerdet som Polly og Sonja, men de ble jo livredde stakkars, da det første han ville gjøre var å parre seg. Så nå går han i egen innhegning inne i gjerdet deres, så kan de ha kontakt og bli bedre kjent. Får ta det litt steg for steg. Wilbert er liten av størrelse, hoppene mine er større en han. Polly er jo den som er aktuell som blivende mor. Lamaer går drektig i ca 11 måneder, så klaffer alt blir det føll til neste vår! (Trykk på bildene for full størrelse.)

Tirsdag 19. Mars. En nydelig dag, sola skinner og varmer skikkelig godt. Vårstemning! Hestene nyter frokosten ute. I ettermiddag tok jeg turen til Tvervik for å prøve de kule slukene mine. Ingen fisk, men et nydelig vær. Vindstille, men ble fort kaldt uten sola. (Trykk på bildene for full størrelse.)

Ridetur til Moldjord 17. Mars. Fint vær, men litt kald vind. Man holder varmen på hesteryggen :) Turen gikk til Moldjord brua, langs elvestien til Innerjorda, og hjem igjen. Våre hester går barfot, men på is og snø bruker vi Scoot Boots med pigger. En gummiboots som vi trer utenpå hoven.                                     (Trykk på bildene for full størrelse.)

Her er noen bilder fra Åpen dag 2.mars. Veldig takknemlig for alle som kom innom, det var over all forventning! Vi var kjempeheldig med været, vi grillet pølser og koka svartkjelen. Barna fikk prøve å leie lamaene og store og små fikk seg en liten ridetur på hestene. En vellykket dag!

unsplash